Iklan Free

Wednesday, September 15, 2010










LelakiPerempuan
1. Kebanyakan terdiri daripada golongan remaja, dewasa dan berumur.

2. Biasanya menulis blog berbentuk, politik, agama, isu semasa, cerita lawak, dan copy+paste dari blog lain.

3. Ayat yang digunakan agak skima dan sedikit baku.

4. Huraian dari majalah, buku dan isu semasa yang dibaca.

5. Hampir semua blogger lelaki tidak menceritakan kisah cinta mereka didalam blog.

6. Blog biasanya bercampur aduk dengan isu semasa, peribadi, lawak dan lain2.

7. Menggunakan template blog yang lebih advance tanpa latar belakang(background).

8. Tidak meletakkan lagu ke dalam blog mereka.

9. Mempunyai kurang follower.

10. Mengemaskini blog lebih kerap daripada perempuan.






1. Kebanyakan terdiri daripada golongan remaja dan dewasa(golongan professional).

2. Biasanya menulis blog peribadi, nasihat dan keagamaan.

3. Ayat yang digunakan bercampur-campur dan menggunakan singkatan. contoh makan jadi mkn.

4. Huraian tentang makanan, perbuatan yang dilakukan dan kisah peribadi.

5. Hampir semua blogger perempuan bercerita tentang cinta mereka, pasal mereka bergaduh, dan lain2.

6. Blog biasanya menumpukan kepada sesuatu perkara sahaja.

7. Menggunakan template yang simple tetapi penuh dengan latar belakang bunga-bungaan, muzik dan lain2.

8. Meletakkan lagu atau video.

9. Mempunyai ramai follower.

10. Mengemaskini blog seminggu sekali atau lebih.

Persamaan :

1. Hampir semua blogger meletakkan iklan di dalam blog mereka.
2. Meminta maaf sekiranya tidak update entry.


Lelaki + Perempuan (pikir la sendiri)


Kebiasaannya blog mengenai kehidupan, photo shot dan terdapat banyak gambar2 yang di tangkap sendiri.


p/s : ini dari pemerhatian aku jer, ~ramadhan blog

14 comments:

  1. hehe.. cam btul pemerhatian tu ek..
    npe ye??haha..
    mmg ssh woo nak baca blog dak laki yang citer sal pribadi diowg.. huhu

    ReplyDelete
  2. Owh macam tu ke? Blog pun ada jantina jugak ke? Aku ni blogger jantina mana ni? Hohoho... konfius kejap...

    ReplyDelete
  3. Jo Qusary : Tepuk dada tanya selera :)
    chocolate : terasa ke :>

    ReplyDelete
  4. baca blog laki seban nak usha info apa ada dalam tu, baca blog sebab nak usha penulis blog tu :p

    blogger yang tengah2 lak?? baik cepat2 tutup, kang kena virus sia2 je

    ReplyDelete
  5. haha.. kenapa sabree cepat2 tutup. takot tergoda ke : )

    ReplyDelete
  6. eh sbnrnyer kn kebanyakkan blog lelaki lg besh dibaca..sbb sempoi + lawak2 diaorg yg sengal tp enjoy baca..ni bukan bermakna blog pompuan x besh...blog diaorg akn besh dibaca bile org nk tau kisah2 cinta..heheheh...
    # pendapat je k...jgn marah~~~~

    ReplyDelete
  7. Hehehe... korang mesti takleh teka jantina sebenar blog aku serta tuan bloggernya sekali...

    ReplyDelete
  8. Jo Qusary : bagi link blog ko. nanti ada la org yg akan menilai nanti

    ReplyDelete
  9. ok ok... http://citerjo.blogspot.com

    sape dpt teka aku akan bagi hadiah spesel ;)

    ReplyDelete
  10. kalau tengok berdasarkan title, pastu introduction. aku rasa la ko yg center><center kot

    ReplyDelete
  11. mana leh main center center nie, tak aci la oit! tak dpt hadiah, tteeettt!!!

    ade ke manusia center2? aku pegi tgk ensaiklopedia jap...

    ReplyDelete
  12. awk girl kan. hehe.. mana hadiahnya

    ReplyDelete
  13. teeeettt! silap, i'm not a girl! dan peluang menjawab hanya diberikan sekali je... huhuhu...

    ReplyDelete
  14. not a girl and not yet a woman ke,
    i like dis song

    ReplyDelete

Keladi Air Followers

Keladi Air Members