Iklan Free

Sunday, August 8, 2010

Korang biasa main flash games tak?? alaaa.. games yang banyak terdapat kat internet tu. contoh games2girl dan lain2. Ok kat sini aku nak kongsi cara2 nak download Flash Games dan main dalam pc atau laptop korang tanpa talian internet.

Anda boleh menggunakan laman File2HD untuk mendownload. File2HD boleh membantu anda mendownload daripada kebanyakan laman web flash

Cara-cara menggunakannya:

1. Pergi ke laman web yang anda nak download
2. Pastu copy URL kat laman web tu dan paste kat File2HD.
3. Lepas tu korang kena Set ‘Filter’ to ‘Objects’ option and click on ‘Get Files’ button.
4. Lepas tu File2HD akan mencapai flash games yang korang nak tu.
Contoh:
1. Mula2 sekali buka halaman File2HD


2. Kemudian buka laman web Flash Games


3. Kemudian pilih Game Flash yang anda ingin download

4. Contoh game yang saya pilih. Copy address laman web ini
5. Kemudian pergi ke laman File2HD dan paste. Pastikan anda tickkan pada i have agree dan object. Klik pada get files
6. Klik kanan pada file yang hujungnya .swf
7.a)i) Klik kanan pada mouse dan pilih Save Link As(untuk browser Firefox)
a)ii) Kemudian tukar file name dan klik pada Save
Selesai..

Untuk download menggunakan Internet Explorer.
7 b)i) Sila klik kanan dan pilih Save Target As
b)ii) Kemudian tukar file name dan klik Save
* Klik pada gambar untuk paparan yang lebih jelas
~ Tammat

0 comments:

Post a Comment

Keladi Air Followers

Keladi Air Members